lauantai 7. kesäkuuta 2014

JALOMILONGA 7.6.2014

Jyväskylässä pidetyn viikonloppukurssin yhteydessä Marjut ja minä pääsimme milongaan sikäläisessä vakiopaikassa. Gastropub Jalo sijaitsee rautatieaseman kulmalla, ja sen muulta asiakasliikenteeltä rauhassa sijaitsevassa kabinetissa on hyvä puulattia ja sopivan hämyinen tunnelma.
                                                  
Raija ja Timo toivottavat tervetulleeksi


Ovella vastassa oli illan emäntä Raija Aittakumpu-Hydén ja miehensä Timo Hydén. Raijalla oli puuhaa illan järjestelyissä, mutta saimme juttuseuraksi Timon, joka pitkäaikaisena kurssien vetäjänä tuntee Jyväskylän tangomaailman läpikotaisin.
Timo kehui jyväskyläläisten milongojen rentoa ja avointa ilmapiiriä. Mekin havainnoimme, että mitään sisäpiiriklikkejä ei muodostunut, vaan kaikki olivat avoimesti ”tarjolla", ja jokainen näytti tanssivan jokaisen kanssa. Koimme niin viejien kuin seuraajien tanssitaidot silmiinpistävän ja ”syliintuntuvan” korkealuokkaisiksi, niin teknisesti kuin musikaalisuuden kannalta. Tyylinä oli hyvässä abrazossa tanssittu, perinteisen siisti Tango Salón.
 
Alkuillan tunnelmaa

 JaloMilongan musiikkivastaavana on Buenos Airesin kävijäkonkari (yhteensä kaksi vuotta) Maria Korpela, joka hankkii vierailevat DJ:t tai soittaa itse illan musiikin. Tällä kertaa DJ:nä toimi helsinkiläinen Fernando Walsberg.
Koska kyseessä oli kurssimilonga, saimme myös nauttia opettajien, Andrés Molinan ja Natalia Ochoan kolmen tanssin esityksestä. Kaiken kaikkiaan JaloMilonga oli hyvin miellyttävä kokemus, eikä käynti jääne viimeiseksemme.