keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

TURUN PURSISEURA 4.6.2014

Turkulaiset kesämilongat järjestetään tänäkin vuonna luonnonkauniissa Ruissalon saaressa, mutta eri paikassa kuin viime vuonna. Uusi paikka on Turun Pursiseuran ravintola, osoitteessa Ruissalon puistotie 316.  Vihjeen paikasta oli antanut pursiseuran jäsen ja Aboensis-milongojen järjestäjä  Pekka Saurio.Vuonna 1917 rakennettu huvila on toiminut ravintolana vuodesta 1943. Sen kaarimaisessa, valoisassa pääsalissa on tilaa 80 ruokailijalle, ja lisätilaa on ulkoterassilla. Sisätiloissa on kauttaaltaan hyväkuntoinen puulattia.


Milongalattiana toimi ylempi tasanne, joka on selvästi pienempi kuin edellisessä kesäosoitteessa, turkulaisista kurssilattioista puhumattakaan. Kun kesäkuinen aloitusmilonga oli tuonut paikalle varsin runsaasti väkeä, joukossa ilahduttavasti myös ulkopaikkakuntalaisia, lattialla oli ajoittain varsin Buenos Airesilainen tunnelma.

Tilanne tanssilattialla, kun vielä oli tilaa

Ahtaassa tilassa tanssiminen antaakin mainion tilaisuuden harjoitella vähäisen liikkumavaran tangotanssia, jossa rotunda pidetään koko ajan tasaisessa etenemisliikkeessä (ei peruutella eikä pysähdytä kikkailemaan) ja jossa pidättäydytään nostoboleoista, ganchoista ja muista potkuliikkeistä. Tällaiset codigot (milongasäännöt) olivat vielä hieman hakusessa, mutta tanssilattialla säilyi hyvä tunnelma, ja Helsingin suunnalta lainassa ollut DJ Satú, eli Satu Laaksonen, huolehti monipuolisesta musiikkitarjonnasta. Ravintolan puolella yksi jos toinen nautti myös ruokalistan antimista, ja terassilla istujat lisäksi aurinkoisesta säästä. Eipä ihme, että milongaisäntä Tommi Vornasen ilme oli muikea.

DJ Satú ja milongaisäntä Tommi
Linkit
Ruissalon kansanpuisto http://www.ruissalonkansanpuisto.fi/
Turun Pursiseuran ravintola http://www.turunpursiseuranravintola.com/
Ruissalon huvilat  http://www.nba.fi/puukausi/linkki20.html