torstai 17. joulukuuta 2015

BENDITA MILONGA, Buenos Aires 7.12.2015

San Telmon alueella, osoitteessa Peru 571, sijaitsee Buenos Aires Club. Se perustettiin aikoinaan musiikki- ja teatteriesityksiä vasten, mutta tunnetaan nykyään milongapaikkana.

Tuore mainos B.A. Tango lehdessä.

Tämä ei ole San Telmon siisteintä turistialuetta, enemminkin aika hämäräpeiräisten sivukatujen valtakuntaa, ja milongan nimikin oli aikaisemiin Maldita (mal = huono), mikä nimi vielä kummitteli aivan tuoreessakin esittessä. Tunnelmaltaan ja tanssijoiden tasoltaan tämä on joka tapauksessa aivan mainio mesta. Erikoisen fiiliksen tanssijoille tuo korotettu tanssilattia, jolle astuu kuin näyttämölle.


Inés Muzzopappa (selin) vetämässä tangokurssia Benditan "näyttämöllä".

Verrattuna moneen muuhun Buenos Airesin milongapaikkaan, täällä tanssijat olivat huomattavan nuoria, suuri osa 30-40 vuoden ikäryhmässä.  Tanssitaso oli tälle ikäluokalle tyypillisesti teknisesti hyvä, mutta myös musiikillisesti, sekä kohtalaisen ´näytöshakuista´.

Paikan erikoisuutena on oma vakio-orkesteri, El Afronte,  ja joka milongassa soi monta settiä orkesterimusiikkia. El Afronten musiikki on melko ´aggressiivista´ ja jos kappale ei ole omaa tuotantoa, niin klassikkoakaan ei soiteta aivan totuttuun tapaan. Yleisö ja orkesteri tuntuivat olevan vahvasti samoilla aallonpituuksilla, ja soittajien saamat suosionosoitukset olivat sen mukaiset.

Tässä milongassa pistäytymistä voi suositella. Pöytävaraus lienee tarpeen, sillä paikka oli jo klo 21 aikoihin aivan täynnä.

                                                                                     Tanssia El Afronten tahtiin.