perjantai 15. tammikuuta 2016

KATUTANSSIT, Avenida de Mayo 12.12.2015

Aikoinaan tanssittiin tyylikkäinä, hatut päässä!

Katutanssit ovat Argentiinassa vuosisatainen perinne, ja tangon kultaisilta vuosilta on hurmaavia kuvia tanssijoiden täyttämistä kaduista.  Tämän tradition merkeissä järjestetään Buenos Airesin ydinkeskustassa vuosittain tanssiaiset valtakunnallisena Tangon päivänä (El dia del tango), jonka virallinen päivämäärä on 11. joulukuuta.


Mainos Punto Tango -julkaisusta

Vuoden 2015 tangon "päivää" vietettiin perjantaista sunnuntaihin, joulukuun 11.-13. päivinä . Katutansseja varten oli lauantai-illaksi eristetty kolmen korttelin osuus Buenos Airesin ydinkeskustan historiallista hienostokatua, Avenida De Mayoa. Varattu katuosuus oli alataan hulppeat  8000 neliömetriä. Kolmeen kadunkulmaan oli pystytetty näyttämö ja varttu katsomotilaa laulu- ja tanssiesityksille. Esitysten tauoilla myös yleisö pääsi tanssimaan näyttämölle, ja tätä lupaa käytettiin ahkerasti.
Olimme liikkeellä melko aikaisin, sillä ilta oli meidän viimeinen ennen kotiinpaluuta, ja olimme varanneet Recoletan suosikkiravintolastamme pöydän kello kymmeneksi. Kenties avenidalla oli puolenyön aikana tungosta, mutta kymmeneen mennessä kadulla oli joidenkin tanssijoiden lisäksi lähinnä kävelijöitä, eivätkä estradien laulu- ja tanssiesitykset olleet kovin häikäiseviä. 


Vaikka luultavasti jäimme illan huippuhetkistä paitsi, niin yhdellä asialla voimme ylpeillä − olemme tanssineet keskellä Avenida de Mayoa!